Hybride Pubquiz

  • Datum aug 4, 2020
  • Uur 08:00 pm - 11:00 pm
  • Adres

Nu de café’s weer onder voorwaarden open zijn, gaat de quiz ook gewoon door, en ook onder voorwaarden dus. We mogen in de Flapcan maximaal dertig mensen ontvangen. Dan waren er twee opties: of zes teams van maximaal vijf personen aan hele grote tafels op 1,5 meter afstand van elkaar, of vijftien teams van twee personen, aan normale tafels. We kiezen deze week voor de eerste optie. En omdat we zo lekker bezig waren met al die livestreams, gaan we daar ook gewoon mee door.

We mogen dus maximaal zes teams van vijf personen ontvangen. Er zit dan een team achter de bar, eentje aan het biljart en de andere vier teams zitten aan hele grote tafels. Het blijft ook mogelijk om online aan de quiz deel te nemen, als je niet naar de Flapcan kunt of mag komen.

Hoe werkt dat precies in een opsomming? Zo:

  • Je kunt je aanmelden via quiz@deflapcan.nl of 023-8444184. Geef dan ook even door uit hoeveel mensen je team bestaat, zodat wij weten hoe groot we de tafels moeten maken.
  • Teams die tijdens de online quizzen een keer de bierronde of de complete quiz hebben gewonnen, hebben voorrang op de overige aanmeldingen. Je ontvangt van ons bericht of er wel of geen ruimte is voor je team.
  • Teams die thuis deelnemen bekijken de quiz via de livestream op YouTube. https://youtu.be/RuM8c75Rwgw.
  • Het team dat de bierronde wint ontvangt alleen een rondje van de zaak als dit team ook fysiek aanwezig is. Als een online-team de bierronde dus wint, kan dat rondje dus niet later worden geïncasseerd.
  • De antwoorden vul je per team en per ronde in op een formulier op deze website. Dit formulier is hier te vinden.  Dit formulier gebruiken we ook voor de teams die live aanwezig zijn, dus zorg dat je een apparaat bij je hebt waarop je een webpagina kunt openen. We zullen je voordat we beginnen vragen om via dit formulier een test te sturen, zodat we zeker weten dat het bij iedereen werkt en we weten welke teams er meedoen. Voor deze test vul je teamnaam en e-mailadres in, en selecteer ‘Test’ in het menu onder ‘Ronde’.
  • De deelname aan de quiz kost € 3,- per persoon. Als je hele team online meedoet kun je via een Tikkie een donatie doen. Dat kan via deze link: https://tikkie.me/pay/DeFlapcan/7kTQ2bvGCp5t7mEp84zwpo. Alvast dank!

Kun je ook aan de quiz meedoen, zonder naar de Flapcan te komen? Ja dat kan. Wij hebben natuurlijk ook liever iedereen gezellig boven op elkaars lip, maar dat kan voorlopig even niet. Mochten we dus al aan de zes teams zitten, dan kun je ook met je hele team op afstand meedoen.

Ik heb een andere vraag. Dan kun je bellen met 023-8444184.

Nog even snel de opbouw van de quiz:

Ronde 1: Plaatjesronde. De plaatjes staan in beeld, hier hoort een vraag bij die aan het begin wordt toegelicht. De antwoorden van deze ronde lever je tegelijkertijd met de antwoorden van ronde 4 in.
Ronde 2, 3 en 4: Algemene vragenrondes, regelmatig is ronde 3 een audioronde.
Pauze
Ronde 5: Algemene vragenronde.
Bierronde: Een ronde waarin de vragen snel gesteld worden. Het winnende team van deze ronde krijgt er twee punten bij, en een rondje bier op het moment dat De Flapcan weer open mag.
Ronde 6: Algemene vragenronde.
Pauze
Ronde 7: Muziekronde.
Ronde 8: Algemene vragenronde.
Afhankelijk van de tijd kan er een extra ronde worden gespeeld. We proberen altijd rond 23:00 uur klaar te zijn.